Història


 
 

HISTÒRIA
recorte
Durant 1978 un grup de joves d'Alcasser amb inquietuts per l'esport en general, la carrera popular (aleshores denominada "footing") i l'altletisme s'uniren per fundar el que avui dia es el "Club Atletisme Alcasser".

En 1979 es va organitzar la primera "Volta a Peu d'Alcasser", amb un reocorregut de 7 km., en ella van participar poc més de 60 corredors!. Fou tot un exit i ens va animar a seguir treballant per aquest esport.

Després d'aquesta primera experiencia vam decidir legalitzar el club anomenant-lo "Club de Footing Alcasser". Aço va ser un 3 de febrer de 1980 cuant la Real Federació Espanyola d'Atletisme ens va otorgar la fitxa d'afilició de club no 673, amb els estatuts no 15338.

Per fer posible aquest primer pas fou necessaria l'ajuda d'amics com: Francisco Primo, Josep San Ruperto, Eduardo Folch, Narciso, Víctor Hernández, Toni Tatay, Eduardo Egea y un llarg etc... que s'incorporaria inmediatament.

Fou un maig de 1980 quant diversos corredors del club es varen trobar amb la seua primera marathó, doncs participaren en la 3a edició de la Maratón Popular de Madrir. Entraren amb el següent ordre: Francisco Primo, Josep San Ruperto, Miguel Simó i Vicente Gil, aquestos foren els nostres primers marathonians. Avui dia hi ha més de 70 marathonians a Alcasser.

En 1991 l'associació va pasar a anomenar-se "Club Atletisme Alcasser" deixant enrere l'anglicisme de "footing". En l'actualitat som 116 socis, la gran majoría corredors de marathó, mitja marathó, etc...

Els nostres atletes han participat en numeroses marathons a nivell nacional i internacional, els nostres colors han estat en marathons importantos com la de Nova York, Budapest, Barcelona, Londres, Helsinki, Valencia, Madrid, etc...

Com a organitzadors venim des de l'any de 1979 preparant diverses proves que presentem a continuació en la nostra primera pagina web, esperem molt sincerament que siga del vostre gust.

Gracias pel vostre temps i interes.

Jose San Ruperto, CLUB ATLETISME ALCASSER